Køge Nord Station på Politikens liste over arkitektoniske højdepunkter i 2019

Køge Nord Station

​Politiken har sammensat en liste over de 10 arkitektoniske højdepunkter ind- og udland, som man kan glæde sig til at se i 2019. Her finder vi blandt projekter som Metro Cityringen og Bauhaus Museum Dessau, og så Køge Nord Station.

Se Politikens liste over de 10 arkitektoniske højdepunkter i 2019

Politiken skriver blandt andet om arkitekturen:”Ved Køge kommer en slangeformet overdækket gangbro, der binder motorvej, S-bane og den kommende højhastighedsbane mellem København og Ringsted sammen. Den ikonisk klare fladtrykte pølse sprækker mod nord, så man fra det overdækkede rør kan nyde udsigten. Men den er lukket mod syd for at give den en ryg og værne mod sollys”.

Det er i øvrigt ikke første gang, stationen får hædrende omtale: Ud over at blive nomineret til en MIPIN for “Best futura project”, har stationen været at finde på CNNs liste over de 12 mest spektakulære nye broer.