FØRSTE SPADESTIK TIL KØGE NORD STATION

Tirsdag den 13. september blev det første spadestik taget til byggeriet af Køge Nord Station – den 225 meter lange gangbro, der fra 2018 kommer til at binde den eksisterende S-togslinje sammen med den dobbeltsporede højhastighedsbane mellem København og Ringsted og Lille Syd-banen henover Danmarks mest trafikerede motorvejsstrækning, Køge Bugt Motorvejen.

Mange var mødt op, da Banedanmark tog det første oficielle spadestik til Køge Nord Station. Arrangementet blev markeret med taler ved Banedanmarks administrerende direktør Per Jacobsen, Køges borgmester Flemming Christensen og Divisionschef fra Bladt Industries A/S Kim Bringsjord, og blev afsluttet med det første spadestik, som markerer begyndelsen på de kommende 2 års anlæg af Køge Nord Station.

Byggeriet af stationen omfatter anlægget af den 225 meter lange gangbro med dertilhørende rulletrapper, trapper og elevatorer samt aptering af perroner på fjernbane og S-bane. Det er danske Bladt Industries A/S, der skal udføre arbejdet for Banedanmark.

Følg med i byggeriet af stationen på Instagram @koegenordstation.

Læs Banedanmarks pressemeddelse her.