BANEDANMARK INDSTILLER BLADT INDUSTRIES TIL AT BYGGE KØGE NORD STATION

Banedanmark har indstillet Bladt Industries til at bygge Køge Nord Station, der er en del af Danmarks første højhastighedsbane mellem København og Ringsted. Hovedentreprisekontrakten omfatter blandt andet anlægget af en 225 meter lang gangbro, der forbinder S-banen med den nye højhastighedsbane og Lille Syd-banen samt anlægget af dertilhørende perroner, trapper, rulletrapper og elevatorer.

”Med indstillingen af Bladt Industries som entreprenør på anlægget af Køge Nord Station har projektet rundet endnu en vigtig milepæl. Vi glæder os til at se stationens spændende design ført ud i livet, og vi ser frem til samarbejdet med Bladt Industries,” udtaler Jette Aagaard, projektdirektør for Den nye bane.

Bag stationens design står de danske arkitektfirmaer COBE og DISSING+WEITLING med COWI som rådgiver, som med Køge Nord Station har skabt et markant vartegn for grøn mobilitet. Stationen skal fremme togtrafikken ved at tilbyde lette skiftemuligheder for alle passagerer, der skifter mellem tog, bil, bus og cykel.

Banedanmarks nye entreprenør Bladt Industries har blandt andet været hovedentreprenør på gang- og cykelbroen ”Byens Bro” i Odense.

”Vi har lige bygget et kunstværk i Odense, så nu tager vi det næste. Vi er meget stolte og glæder os meget,” udtaler Kim Bringsjord, Division Manager for Infrastruktur i Bladt Industries.

Køge Nord Station kommer fra udgangen af 2018 til at binde Danmarks mest trafikerede motorvejsstrækning, Køge Bugt Motorvejen, sammen med den eksisterende S-togslinje og den dobbeltsporede højhastighedsbane mellem København og Ringsted. Anlægsarbejdet forventes påbegyndt i 2016 og afsluttet i 2018. Stationen åbner, når Den nye bane tages i brug i december 2018.

Køge Nord Stations tilhørende parkér- og rejsanlæg bygges af Køge Kommune og DSB, og er ikke omfattet af kontrakten.

Banedanmark forventer at underskrive kontrakt med Bladt Industries i uge 25.

Banedanmark forsøger så vidt muligt at mindske generne for både naboer og trafikanter i anlægsfasen og vil løbende informere om anlægsarbejdet bl.a. via nyheder på projektets hjemmeside www.banedanmark.dk/københavn-ringsted og på Køge Nord Stations hjemmeside www.køgenordstation.dk. Her kan du følge med i anlægsarbejdet samt se billeder, illustrationer og visualiseringer af stationen.